Maak kennis met Alex: “Laat ze gewoon genieten van het spel!”

Ik ben Alexsandro Branco Ruivo en ben afkomstig van Limburg. Sinds januari 2022 ben ik LION geworden. Ik ben via mijn UEFA C cursus bij deze toffe groep gekomen. Tot op heden heb ik het mega hard naar mijn zin bij LION.

Wat kun je over jezelf zeggen?

Verder hou ik me bezig met sporten. Zo ben ik naast LION trainer ook trainer van de provinciale u9 bij VC Mortsel. Ik woon momenteel in Antwerpen. Ik werk bij de federale overheid als douanier. Ik doe vooral controles van containers maar ook doe ik de personeelsadministratie.

Wat is je voetbaldoel?

Mijn doel is me meer te kunnen specialiseren op het 5 tegen 5 concept. Dit concept spreekt me enorm aan. Zelf ben ik graag met voetbal bezig en kan goed overweg met kinderen. Dus jeugdtrainer is eigenlijk een perfectie combinatie. Ik heb zelf nooit mijn jeugdreeksen voltooid, waar ik heel veel spijt van heb. Maar ik zie dit als een manier om het te compenseren want ik haal hier voldoening uit.

Spelers zien evolueren en beter zien worden, daar doe ik het voor. Niet alleen op voetbal vlak maar de sociale ontwikkeling. Tijdens voetbaltraining leer ik de speler zoveel meer dan alleen voetbal. Een belangrijk voorbeeld ik leer ze met respect omgaan met elkaar en de tegenstanders.

Ronaldo of Messi?

Ronaldo! Omdat ik een Portugese connectie heb, kan je uiteraard al aanvoelen dat ik een grote Ronaldo fan ben. Niet alleen omdat hij ook Portugees is. Ook wat hij bereikt heeft en wat hij heeft kunnen presteren bewonder ik. Alleen maar respect voor deze man. Hij toont ook aan dat je met hard werken heel veel kan bereiken! dit is dan ook een boodschap die ik probeer over te brengen tijdens mijn trainingen.

Als je 1 tip kon geven aan spelers en nieuwe spelers, wat zou die tip zijn?

Ik zou twee tips willen geven. Tip voor ouders: Als je kind niet van voetbal houdt, laat hem niet voetballen. Zoek een andere hobby of sport, luister aub naar je kind!!! Helaas kom ik dat bij teveel spelers tegen.

Tegen andere trainers heb ik ook een belangrijke tip. Behandel de kinderen op het niveau dat ze aankunnen. Nooit verwachten van gewestelijke spelertjes dat ze moeilijke oefeningen aankunnen van de eerste keer. Ook moeten de trainers een leeftijd kiezen waar ze zich goed bij voelen. Zoek wat bij u past! Als je dit doet haal je plezier uit je job, en de kinderen hebben zelf meer plezier. En de beste tip voor trainers, wordt LION trainer.

Voor de spelertjes heb ik geen voetbaltechnische tips. Waarom? Ze moeten alles op hun af laten komen en zelf dingen ontdekken. Vind een trainer en club met een goede visie. En ALLE spelertjes halen hun individueel doel! Wat ik altijd vertel tegen ouders, tegenstanders, coördinators en mede-trainers: Vergeet niet dat je met kinderen bezig bent. Jij bent HET voorbeeld en bent verantwoordelijk als ze het veld opstappen.

Wat is jouw voetbalvisie?

Op vlak van jeugdvoetbal is het simpel: de spelers zo goed mogelijk helpen ontwikkelen. Zowel op vlak van voetbal als buiten het voetbal. Op voetbal vlak is het belangrijk om de spelertjes op jonge leeftijd met hun slechte voet te laten trappen/passen.

In mijn jeugd heeft onze trainer hier geen aandacht aan besteed. Dit heeft nu als gevolg dat ik niet met links kan trappen. De kinderen de juiste manieren leren vind ik ook belangrijk. Het is de ouders hun taak dit aan te leren. Naar mijn mening hebben wij als trainers evenveel verantwoordelijkheid in het aanleren van de juiste manieren.

Ik vind het belangrijk dat iedereen elkaar behandeld met respect, zeker op zo een jonge leeftijd! Er zijn veel voordelen aan het trainen van jonge kinderen. Alles wat je hun leert heeft effect op wie later zullen worden. Ook is het een geweldige leeftijd, ze komen vaak met de meest gekke/grappigste ideeën.

Daarnaast heb ik een doel. Onderbouw trainer worden bij KRC Genk. Ik ben geboren en getogen in Genk. Als LION trainer wil ik werken aan mijn ervaring en kennis. Als ik ver genoeg sta, wil ik die stap naar het Elite voetbal maken. De eerste stap is de instructeur B cursus volgen.

Leave a comment

Schrijf je in en win een personal training!

Contact

Hoveniersstraat 34 A
2840 Rumst
KBO nummer: 0795.982.691
IBAN: BE10 7310 5577 7904
BTW Nr: BE0795.982.691

Info@lionacademy.be
+32 (0)465 00 84 07